Image

Fasticon Kompetens bygger ny plattform inför framtiden

Bolag Jonas Gustavsson blir till sommaren koncernchef för nya Fasticon Kompetens Holding. Rekryteringsprocessen för en ny vd för Fasticon Kompetens Fastigheter pågår.
Publicerad den 18 December 2015
Jonas Gustavsson. Bild: Fasticon Kompetens
Jonas Gustavsson.

Fasticon Kompetens har länge varit ledande inom kompetensförsörjning för fastighetsbranschen i Sverige.

- Ambitionen är att bredda verksamheten och nu tas nästa steg i utvecklingen. Jonas Gustavsson flyttas därför upp en nivå och blir koncernchef, säger Fasticon Kompetens styrelseordförande Ola Gunnarsson.

Fasticon Kompetens planerar att utöka verksamheten till att omfatta kompetensförsörjning inom hela samhällsbyggnadssektorn och även att utveckla utbildningsverksamheten som stöd till kompetensförsörjningen.

- Vi kommer att växa både organiskt och genom förvärv. På sikt är det inte uteslutet att vi även kommer att få se en geografisk expansion utanför Sveriges gränser, säger Jonas Gustavsson.

Jonas Gustavssons roll kommer främst att vara inriktad på att bygga upp och utveckla de nya affärerna och verksamheterna.

Ambitionen är att en ny vd för Fasticon Kompetens Fastigheter ska vara på plats senast till sommaren.

- Jonas kommer att fortsätta som vd tills vi har en ny på plats, så det är absolut ingen panik med rekryteringen. Men förhoppningen är självklart att det ska gå snabbare, säger Ola Gunnarsson.

Ambitionen är att utveckla och expandera Fasticon Kompetens position inom fastighet, bygg och samhällsbyggnad. Bolaget vill även ligga i framkant när det gäller validering av nyanländas utbildningar.

- Samhället står inför stora utmaningar, inte minst när det gäller bostadskrisen och integrationen. Det måste byggas tusentals bostäder på kort tid, infrastrukturen måste utvecklas och integrationen måste förbättras. Här har vi en viktig roll att spela, säger Jonas Gustavsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY