Image

Familjebostäder flyttar till Telestaden

Uthyrning Familjebostäder flyttar i juni delar av sin verksamhet till Telestaden i Farsta. Telestaden är en ny stadsdel under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad. 
Publicerad den 5 April 2017
Annons
Image
Familjebostäder flyttar i juni. Bild: Binge Eliasson
Familjebostäder flyttar i juni.

Familjebostäder blir det första företaget att flytta in i Telestaden. En stor del av företagets medarbetare inom förvaltningsverksamheten flyttar samman från tre olika arbetskontor. Även bolagets besökskontor i Högdalen för hyresgäster i södra Stockholm får Telestaden som ny adress. Lokalen är cirka 5 000 kvadratmeter stor och belägen mitt i Telestaden, Telias tidigare kontorsområde som utvecklas till en ny levande stadsdel i södra Stockholm.

– Telestaden har fantastiska förutsättningar att attrahera företag och organisationer av varierande karaktär. Vi välkomnar Familjebostäder in i området och arbetar för fullt vidare med att Telestaden ska bli ännu mer attraktiv för arbetsplatser, närservice, bostäder och skolor, säger Per Högdin, Telestadens projektchef.

– Vi har en stor andel av våra fastigheter och kunder i området, Farsta är verkligen Familjebostäderland! En samlokalisering i Telestaden av vår förvaltningsverksamhet på södra sidan är därför helt rätt både för våra kunder och för oss, säger Anette Sand, vd för Familjebostäder.

Utöver satsningen på ett varierat utbud av arbetarplatser och service vill Rikshem och Ikano Bostad bygga 3 000 nya bostäder i området.

– Vi är i en spännande fas nu. Uthyrningen av kommersiella lokaler är igång och vi ser fram emot att snart också komma igång med samråd för området, säger Per Högdin.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY