Image

Familjebostäder bygger i Krokslätt

Bygg/Arkitektur Familjebostäder uppför 30 nya hyresrätter på en tomt på Norra Krokslättsgatan som stått obebyggd i många år sedan ett tidigare landshövdingehus på platsen brann ner. Wäst-Bygg har fått bygguppdraget, värt 43 miljoner kronor.
Publicerad den 18 September 2013
30 nya hyreslägenheter uppförs i Krokslätt. Bild: Wäst-Bygg
30 nya hyreslägenheter uppförs i Krokslätt.

Huset blir fem våningar högt.

Familjebostäder har tagit ett principbeslut om att all nyproduktion ska miljömärkas med Svanen, vilket också inkluderar denna fastighet.

– Vi har tidigare erfarenhet av att uppföra miljöcertifierade projekt enligt både Miljöbyggnad och Breeam så processen med att arbeta mot ett certifieringsorgan är vi väl bekanta med. Däremot är det en del detaljer vi behöver sätta oss in i. Inom Svanenmärkningen fokuseras det i än högre grad på materialkraven. Vår kvalitets- och miljöavdelning samverkar nu med Familjebostäders miljöansvarige för att hitta de bästa lösningarna, berättar Mattias Klintbäck, affärsområdeschef Bostad på Wäst-Bygg.

Projekteringsarbetet är igång och byggnationen inleds så snart bygglovsprocessen är avklarad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige