Image

Fabege säljer allt i Catena

Bolag Fabege avyttrar sina 2 619 342 aktier i Catena AB, motsvarande 10,2 procent av kapitalet. Köpare är en grupp institutionella investerare.
Publicerad den 10 November 2015
Christian Hermelin. Bild: Fabege
Christian Hermelin.

Köpare är en grupp institutionella investerare.

Fabege ägde före försäljningen drygt 2,6 miljoner aktier i Catena, värda cirka 300 miljoner kronor. Bolaget har nu sålt alla sina aktier i Catena.

- Vi tycker det är naturligt att avyttra i och med att vi köpt ut Haga Norra. Det handlar om att satsa på våra projekt och vår kärnverksamhet, något vi nu kan använda pengarna till, säger Fabeges vd Christian Hermelin till nyhetsbyrån Direkt.

Att Catenaförsäljningen sker först nu beror delvis på höstens affärer i Fabege- och Catenahuvudägaren Erik Paulssons fastighetssfär.

- Vi ville inte riskera att vi visste något som marknaden inte visste, säger Christian Hermelin till Nyhetsbyrån Direkt.

Catenaaktien föll i går med cirka fem procent till 113,50 kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catena AB på Branschguiden

Raka spåret till smartare logistik

På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.

Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.

Läs mer om Catena AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige