Image
Fabege, med finanschef Åsa Lind, har tecknat ett grönt låneavtal som finansierar kvarteret Apotekaren 22.
Fabege, med finanschef Åsa Lind, har tecknat ett grönt låneavtal som finansierar kvarteret Apotekaren 22. Bild: Fabege

Fabege lånar 1,6 miljarder grönt genom Brunswick

Ekonomi/Finansiering Brunswick Real Estate genomför grön direktfinansiering till Fabege med en total lånevolym om 1,6 miljarder kronor och drygt nio års löptid. Finansieringen avser ett centralt beläget kontorskvarter i Stockholm.
Publicerad den 24 Januari 2019

– Vi är glada att ha fått ytterligare ett grönt finansieringsalternativ och dessutom på längre löptid än vad de flesta banker kan erbjuda, säger Åsa Lind, finanschef, Fabege.

Bolaget strävar efter en jämvikt mellan olika finansieringsformer på såväl kapital- som bankmarknaden och långsiktiga relationer med de stora finansiärerna har hög prioritet. Denna inställning befästes ytterligare under den oro som präglade obligationsmarknaden i slutet av 2018.

– Inom Brunswicks kapitalförvaltning arbetar vi aktivt med hållbarhet och långsiktiga investeringar. Därmed är det otroligt spännande att kunna genomföra denna finansiering med lång löptid och en låntagare som ligger i framkant vad gäller sitt hållbarhetsarbete, säger Aksel Lundquist, Fund Manager, Brunswick Real Estate.

Fabeges kapitalbindning uppgick vid årsskiftet till 5,0 år och andelen grön finansiering till 60 procent.

Kvarteret Apotekaren 22 är centralt beläget på Norrmalm i Stockholm och har ägts av Fabege sedan 2007. Som ett steg i sitt hållbarhetsarbete har Fabege förbättrat energiförbrukningen för fastigheten och den är nu i en certifieringsprocess med målsättningen att nå nivå BREEAM In-Use Very Good.

Brunswick Real Estate stängde sin andra fastighetskreditfond i juni 2018 och har idag över 10 miljarder kronor i förvaltat kapital på kreditsidan. Denna finansiering är den andra fondens tionde lån. Brunswick ser ett fortsatt stort behov från låntagare att diversifiera sin kapitalbas samt att öka kapitalbindningen och därmed även en fortsatt stor efterfrågan på direktfinansiering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige