Image

Fabege köper för 750 miljoner

Transaktioner Fabege köper de stationsnära fastigheterna Regulatorn 1, Batteriet 3 och Batteriet 4 i Flemingsberg av Vincero för 750 miljoner kronor.
Publicerad den 1 November 2018

Tillsammans med Huddinge kommun kommer vi nu arbeta vidare med planen för området och dess infrastruktur. Området är med befintlig och planerad infrastruktur det naturliga navet i södra Stockholm. Det sammanlagda fastighetsvärdet i förvärven uppgår till cirka 750 miljoner kronor.

– Det är förstås oerhört spännande att vi är igång med detta viktiga projekt tillsammans med Huddinge kommun. Det behövs attraktiva arbetsplatser, på södra sidan, nära där människor bor och att även utnyttja ledig kapacitet i redan befintlig infrastruktur är dubbeltklokt. Vår förhoppning är att stadsdelen kommer skapa bättre balans och konkurrenskraft för hela Stockholmsregionen. säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

– Det är med stor tillfredställelse som vi ser att en så etablerad stadsdelsutvecklare som Fabege har bestämt sig för att stärka tillväxten i regionen och att vi kan bidra till den satsningen. Det är definitivt något vi tror gynnar den långsiktiga värdetillväxten i vårt övriga bestånd i Huddinge, säger Robin Rutili, vd för Vincero.

Intentionen är att förnya och utveckla Flemingsbergs stationsområde och tillhörande stadsdelar och skapa plats för 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare inom Flemingsberg. En plats där kunskap och kreativitet sammanförs med näringsliv, boende och besökare för att skapa hållbar tillväxt i en öppen och inbjudande livsmiljö.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige