Image

Fabege hyr ut stort till 3 – bygger nytt i Söderstaden

Uthyrning Fabege bygger ett 21 000 kvadratmeter stort kontorshus i Söderstaden i närheten av Globen. 3 har tecknat ett tioårigt hyresavtal om 14 700 kvadratmeter.
Publicerad den 8 Juni 2016

Det årliga hyresvärdet i kontraktet med 3 är 39 miljoner kronor exklusive tillägg.

- 3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden. 3 har med sitt beslut att förlägga sitt huvudkontor här återigen visat att de ligger i framkant och 3 kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och affärsutvecklingschef på Fabege.

Det nya kontoret, som ritas av Strategisk Arkitektur, kommer att omfatta cirka 21 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 3 hyr knappt 70 procent. Den totala investeringen exklusive ingående värde uppgår till drygt 800 miljoner kronor. Projektet är startklart och inflyttning beräknas ske sensommaren 2018. Fastigheten kommer att miljöcertifieras minst i enlighet med Breeam very good.

- Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden. Här får våra medarbetare allt de behöver för att trivas – idrott, kultur, nöjen, shopping, restauranger och ett brett utbud av service i en urban och dynamisk miljö. Vi som företag hamnar dessutom i ett sammanhang där det händer oerhört mycket, vilket är väldigt mycket 3, säger Peder Ramel, vd på Hi3G Access.

Söderstaden är ett av Stockholms stads större utvecklingsområden som består av Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Stockholms stads ambition med hela Söderstaden är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman de närliggande stadsdelarna med målsättningen att erbjuda ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service såväl som många nya bostäder. Här planeras för totalt 150 000 kvadratmeter nya kontor och stadsdelen beräknas ha 30 000 arbetande, 15 000 boende och fler än två miljoner årliga besökare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige