Image

Ex-minister tar plats i Fabeges styrelse

BOLAG Den före detta finansministern Pär Nuder (S) går in i Fabeges styrelse.
Publicerad den 25 Februari 2010

Nuder var finansminister i den socialdemokratiska regeringen mellan 2004 och 2006 och räknades som Göran Perssons närmaste man.

Det blir Nuders första styrelseuppdrag i ett börsbolag.

Han har tidigare erfarenhet från fastighetsbranschen sedan han varit ordförande i statliga Vasallen och i dag är han ordförande i Sundbybergs Stadshus, en kommunal fastighetskoncern.

- Det är inte aktuellt med fler börsbolag i dagsläget. Jag sitter nu i fem sex styrelser och tar ett steg i taget efter att jag lämnat politiken för att arbeta i näringslivet. Förutom styrelseuppdragen tar jag en del uppdrag som personlig rådgivare åt några namnkunniga industrialister, men det ligger i sakens natur att inte avslöja vilka, säger Nuder till Dagens Industri.

- Jag är inte expert på någon bransch och det är inte därför som jag har rekryterats. Det är min erfarenhet från politiken som förhoppningsvis kan addera ytterligare en dimension till styrelserna.

Också Oscar Engelbert, som står bakom Oscar Properties, föreslås väljas in som ny ledamot i Fabege.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige