Image
Lasse Johansson på Lennart Ericsson Fastigheter, som är den första medlemmen som nyttjar ramavtalet.
Lasse Johansson på Lennart Ericsson Fastigheter, som är den första medlemmen som nyttjar ramavtalet. Bild: Eways.

Eways inleder samarbete med Fastighetsägarna Service

Bolag Fastighetsägarna Service har tecknat ett ramavtal med laddoperatören Eways. Ramavtalet innebär att fastighetsägarnas kunder och medlemmar enkelt kan beställa installation av laddstationer till fasta priser.
Publicerad den 6 April 2020

Eways tillhandahåller också smarta system för drift och underhåll av laddinfrastruktur samt olika betalningssystem.

Laddning av elbilar och laddhybrider kommer till 90 procent ske i hemmet eller på arbetsplatsen där bilen ofta står parkerad. En utmaning för många fastighetsägare men också en möjlighet att bidra till omställningen mot ett fossilfritt samhälle.

– I och med samarbetet med Eways har vi givit våra kunder & medlemmar ett verktyg för att hantera de ökande kraven på att tillhandahålla elbilsladdning till sina hyresgäster. Genom Eways känner vi en trygghet i att våra kunder & medlemmar erbjuds en professionell leverantör av såväl laddstationer, installation och tjänster, säger Robert Andersson verksamhetschef Ramavtal & Samarbetsavtal.

Den första medlemmen att nyttja ramavtalet är Lennart Ericsson fastigheter. Deras hyresgäster har efterfrågat laddmöjligheter och när man fick höra om samarbetet tog man chansen. I ett första steg har Lennart Ericsson Fastigheter nu installerat 30 laddplatser i ett av sina parkeringsgarage i centrala Stockholm.

Den 15 maj införs ett nytt krav i den svenska lagstiftningen som innebär att fastigheter måste förberedas för laddinfrastruktur och i vissa fall även erbjuda laddning. Samarbetet mellan Eways och Fastighetsägarna Service är en del i arbetet med att underlätta för fastighetsägare att klara av de kommande kraven.

– Eways mål är att våra barn och barnbarn skall kunna leva i ett fossilfritt samhälle. Vi ser därför detta samarbeta som en mycket viktig del i att skapa laddinfrastruktur som gör det enkelt för bilförare att gå över till eldrift, säger Niclas Sahlgren, vd på Eways.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige