Image

Eurocommercial köper för 600 miljoner i Karlstad

Transaktioner Konsum Värmland säljer den nyligen moderniserade Coop-fastigheten i Bergvik Köpcenter i Karlstad till Eurocommercial för 600 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Oktober 2015
Eurocommercial äger nu alla butiker i köpcentrumdelen på Bergvik. Bild: Eurocommercial
Eurocommercial äger nu alla butiker i köpcentrumdelen på Bergvik.

Eurocommercial, som sedan 2005 äger en del av Bergvik.

Fastigheten omfattar 11 000 kvadratmeter. När den pågående, omfattande ombyggnaden är klar våren 2016 kommer även 26 butiker och åtta restauranger att finnas på fastigheten.

Konsum Värmland ansvarar för att färdigställa det pågående projektet.

I och med förvärvet kommer alla butiker i köpcentrumdelen av Bergvik nu ägas av Eurocommercial. Totalt kommer det att finnas cirka 70 hyresgäster i Eurocommercials fastigheter inom Bergvik, fördelade på 33 400 kvadratmeter uthyrbar yta.

- Hela Bergvik är inne i en spännande och mycket omfattande förnyelsefas som vi tror mycket på säger Martin Bjöörn, Sverigechef Eurocommercial.

- Att investera mer i Bergvik är ett enkelt beslut. Vi tror inte bara på Bergviks fortsatta framgång, utan även på hela Värmland som region med Karlstad som den självklara tillväxtmotorn.

- Vi har genom åren haft ett mycket gott samarbete med Konsum Värmland och vi ser fram emot att även fortsättningsvis bidra till Konsum Värmlands långa framgångsrika resa på Bergvik, säger Patrik Sörnell, fastighetsansvarig för Bergvik på Eurocommercial.

Med en total årlig omsättning på över två miljarder kronor är Bergvik en av Sveriges tio största köpcentrum avseende detaljhandelsomsättning.

Tillträdet förväntas att ske den 2 november i år.

NAI Svefa har varit säljarens rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige