Image

Estea köper i Jönköping

Transaktioner Estea Sverigefastigheter 3 köper en logistikbyggnad under uppförande i Hedenstorp, Jönköping.
Publicerad den 20 Oktober 2015

Säljare är en privat aktör, som har haft CBRE som rådgivare.

Den totala uthyrningsbara ytan kommer att uppgå till cirka 8 100 kvadratmeter.

Fastigheten beräknas vara färdigställd i början av juni 2016, då Estea kommer att tillträda fastigheten. Vid färdigställandet kommer byggnaden i sin helhet att vara uthyrd på ett tioårigt avtal till en lokal logistikaktör med ett totalt underliggande kontraktsvärde om cirka 59 miljoner kronor.

Förvärvet innefattar även att Estea säkerställer en möjlighet till ytterligare nybyggnation inom området.

- Fastigheten är bolagets andra förvärv och ligger helt i linje med den investeringsstrategi som vi sedan tidigare fastställt. Vi ser fortsatt många attraktiva investeringsmöjligheter på marknaden vilket ger oss de bästa förutsättningarna för att kunna genomföra ytterligare fastighetsförvärv, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea AB.

Bolagets första förvärv var en handelsfastighet i Gävle.

I sin första emission tog Estea Sverigefastigheter 3 in 125 miljoner kronor i eget kapital.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige