Image
Carl Beck-Friis.
Carl Beck-Friis. Bild: Estea

Estea köper äldreboende i Halmstad

Transaktioner Estea Omsorgsfastigheter har köpt fastigheten Eketånga 6:658 i Halmstad, där ett äldreboende ska uppföras. Tillträde beräknas ske den 2 maj 2022 och projektet beräknas vara färdigt under tredje kvartalet 2023.
Publicerad den 25 April 2022

Projektet, som ligger mellan Tylösand och centrala Halmstad, kommer att miljöcertifieras med Miljöbyggnad silver enligt Sweden Green Building Councils system. Fastigheten kommer att ha låg energiförbrukning och även utrustas med solceller på taket. Säljare är Fundament KIAB Halmstad AB. Säljaren kommer att driva projektet för köparens räkning fram till färdigställandet, med Serneke Sverige AB som totalentreprenör.

Hyresgäst på hela fastigheten är Vardaga Äldreomsorg AB, ett dotterbolag inom Ambea-koncernen, med ett 15-årigt hyresavtal som börjar löpa vid projektets färdigställande. Total uthyrbar yta kommer att uppgå till cirka 4 500 kvm och omfatta 60 lägenheter.

– Med tilltalande arkitektur, höga klimatambitioner och ett attraktivt läge är Villa Soldalen precis den typ av förvärv som fonden letar efter. Vi ser fram emot att följa projektet, som med ett långt hyresavtal, en stark hyresgäst och inflationsskyddade hyror kompletterar befintlig portfölj väl, säger Carl Beck-Friis, transaktionschef på Estea AB.

– Estea Omsorgsfastigheter är en framstående aktör inom detta fastighetssegment, som på kort tid byggt upp en imponerande portfölj. Vi känner oss väldigt trygga med att vi när projektet är färdigställt kommer att kunna lämna över fastigheten i goda händer, säger Anders Åqvist på Fundament KIAB Halmstad AB.

Morris Law och Svalner har agerat rådgivare åt Estea Omsorgsfastigheter AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige