Image
Johan Eriksson.
Johan Eriksson. Bild: Estea

Estea förvärvar vårdfastighet i Åkersberga

Transaktioner Esteas helägda dotterbolag och alternativa investeringsfond, Estea Omsorgsfastigheter AB, har i en sale and leaseback-affär förvärvat fastigheten Smedby 19:291, tre kilometer norr om Åkersberga centrum, till ett underliggande fastighetsvärde om 186 miljoner kronor. Tillträde beräknas ske den 1 juni 2021.
Publicerad den 16 April 2021

Fastigheten, som är fullt uthyrd till äldreboendet Smedbygården, består av 56 boendeplatser fördelat på åtta avdelningar där varje avdelning har tillgång till en skyddad trädgård. Smedbygården drivs av vårdoperatören Redolaris AB som har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt i samband med förvärvet. Den totala uthyrningsbara arean är 4 267 kvadratmeter och årliga kontrakterade hyresintäkter för fastigheten beräknas uppgå till ca 10,7 miljoner kronor.
– Smedbygården är ett välskött och trevligt äldreboende, fint beläget i lantlig miljö strax norr om Åkersberga centrum. Verksamheten som bedrivs har fått pris för bästa demensboende i Sverige och placerar sig i topp när anhöriga och boende får välja. Det ska bli roligt att på ett hållbart sätt utveckla fastigheten vidare tillsammans med Smedbygården, säger Carl Beck-Friis, Head of Transactions på Estea AB.
– Det goda livet på Smedbygården känner stor trygghet i att få Estea Omsorgsfastigheter AB som ny hyresvärd. Med respekt, kunskap och inlevelse fortsätter vi att ta hand om våra boende precis som hittills. Ledningen kommer nu att kunna fokusera än mera på kvalitetsutvecklingen inom vård och boende med inriktning på Alzheimer, säger Göran Rehn, vd för Smedbygården.

Brick Advokat har agerat legal rådgivare åt Estea Omsorgsfastigheter AB (publ) i samband med förvärvet och Kommersiella Fastigheter har agerat transaktionsrådgivare åt Säljaren.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY