Image
Erik Rune.
Erik Rune. Bild: Magnolia Bostad.

Erik Rune ny vd för Claesson & Anderzén AB samt styrelseordförande för CA Fastigheter

Bolag Styrelsen i Claesson & Anderzén AB har utsett Erik Rune till vd och koncernchef med tillträde senast den 15 november i år. Han kommer samtidigt att tillträda som styrelseordförande för CA Fastigheter AB. Erik Rune efterträder Johan Damne, som har lett CA-koncernen i 35 år.
Publicerad den 13 September 2024

Erik Rune har många års erfarenhet från ledande positioner i fastighetsbranschen, bland annat som vd för Holmströmgruppen och Managing Director för London & Regional Properties nordiska verksamhet. Han har också arbetat med fastighetsfinansiering på SEB och Eurohypo. Närmast kommer Erik Rune från egen konsultverksamhet och olika styrelseuppdrag.

– Erik blir ett starkt tillskott med sin breda bakgrund från fastigheter och finansiering men även från tech och startups. Det är erfarenheter som CA kommer att få stor glädje av, säger Johan Claesson, ordförande i Claesson & Anderzén AB.

– CA är en välskött koncern med en lång historik, stark ställning och spännande verksamhet både inom och utanför Sverige. Jag är både hedrad och glad över möjligheten att få vidareutveckla bolaget tillsammans med mina nya kollegor, säger Erik Rune.

Erik Rune efterträder Johan Damne, som lämnar efter att ha lett CA-koncernen framgångsrikt i 35 år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Synnes: "Finns ett skäl till varför Akelius och Tollefsen är så rika"

Bolag I dagarna har har Stockholm Corporate Finance bjudit in till ett Fastighetsseminarium. Bland de stora antalet bolagen fanns SBB med, där vd Leiv Synnes delade både synen på bolagets position nu och vad han ser som det mest attraktiva segmentet. Han fick dessutom in en känga mot en av dagstidningarna. – Där har de inget att anmärka på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige