Image
Linkprop äger fastigheten Idedebatten 3 i Mjärdevi, Linköping
Linkprop äger fastigheten Idedebatten 3 i Mjärdevi, Linköping Bild: Linkprop Development

Enfastighetsbolag refinansierar

Ekonomi/Finansiering Link Prop har tecknat avtal med SEB om en förlängning av befintligt lån samt en utökning av lånet med tio miljoner kronor. Det nya lånet har en löptid till 2023-12-28 och med bättre räntevillkor sjunker räntekostnaderna något trots det högre lånebeloppet.
Publicerad den 2 Januari 2019

Kostnaderna för refinansieringen som består av lösenkostnader för befintlig ränteswap samt ränteskillnadsersättning uppgår till 1,4 miljoner kronor och belastar fjärde kvartalet 2018.

För att finansiera pågående hyresgästanpassning till Veoneer samt säkerställa rörelsekapital för framtida projekt har lånebeloppet utökats med tio miljoner kronor till 168,5 miljoner kronor. Det nya lånet har Stibor 90 dagar som räntebas och en marginal på 1,35 procent.

Som räntesäkring har en ränteswap på 75 procent av lånebeloppet motsvarande cirka 127 miljoner kronor tecknats till en fast ränta på 0,54 procent. Ränteswapen har samma löptid som det nya lånet.

Tidigare lån och ränteswap hade en löptid till 2020-05-18 med Stibor 90 dagar som räntebas samt en marginal för lånet på 1,50 procent och för ränteswapen på 0,60 procent.

Link Prop Investment AB – noterat på First North – äger fastigheten Linköping Idédebatten 3 i Mjärdevi Science Park i Linköping.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY