Image
Emma Hernell.
Emma Hernell. Bild: HUI

Emma Hernell blir vd på HUI

Karriär Emma Hernell, tidigare vice vd, tar steget upp och blir vd på HUI. Hon efterträder Jonas Arnberg.
Publicerad den 19 Oktober 2021

HUI fortsätter sin förändringsresa mot rådgivning och strategi och växlar nu upp takten. Emma Hernell kommer från rollen som vice vd och har arbetat på HUI sedan 2017 där hon tillsammans med ledningsgruppen har drivit förändringen av bolaget. Dessförinnan arbetade Emma med konsumentinsikt och omvärldsdriven affärsutveckling som vice vd på United Minds.

– Vi har åstadkommit stora förändringar i bolaget på kort tid och nu är vi redo för nästa steg. Jag ser fram emot att få leda HUI in i nästa fas. Behovet av att sätta riktningen för en handelsbransch i kraftig förändring är större än någonsin samtidigt som HUI har ett vasst team av medarbetare vilket ger oss goda förutsättningar att lyckas, säger Emma Hernell.

HUI ger råd till företag i och omkring detaljhandeln om hur transformationen av handelslandskapet till följd av digitalisering och ett ökat tryck i hållbarhetsfrågan påverkar bolagens utveckling och framtid. Förändringarna är genomgripande och bolagen behöver både analys och rådgivning för att kunna fatta beslut om vägen framåt.

– Under pandemin såg vi en radikal digitalisering men också andra helt nya beteendemönster som skärper behovet av analys och öppnar upp möjligheter för nya affärsmodeller. HUI har verktygen både för att förstå det nya konsumtionspusslet och hur marknaden för varor och tjänster transformeras, säger Emma Hernell.

– HUI fyller en viktig funktion som plattformen för kunskap kring handel och bidrar med avgörande analys och strategi till den svenska handeln. Jag är väldigt glad att Emma vill fortsätta arbetet med att ytterligare växla upp och förstärka HUI:s position som det ledande konsultföretaget för analys och strategi mot detaljhandelns alla aktörer, säger Karin Johansson, ordförande för HUI och vd för Svensk Handel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Återvändandet till kontoren efter pandemin: "Sverige sticker ut"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsrådgivaren Carousel presenterade nyligen sin marknadsrapport för tredje kvartalet. I rapporten analyserar man bland annat den svenska och nordiska marknaden för kontor och kommersiella fastigheter. Fastighetssverige har intervjuat bolagets partner och grundare, Ma Te, och bett honom ge sin syn på framtidsutsikterna för vår fastighetsmarknad och om det makroekonomiska läget i Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige