Image
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus köper i Småland för 422 miljoner

Transaktioner Emilshus har tecknat avtal om förvärv av fastigheter i Värnamo och Växjö till ett fastighetsvärde om 422 miljoner kronor med ett totalt årligt hyresvärde om 31,8 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Oktober 2021

I Värnamo har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 33 400 kvadratmeter och Hilding Anders som hyresgäst. I Växjö har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 41 200 kvadratmeter och Spaljisten AB som hyresgäst. Säljare av båda fastigheterna är Niam.

Totalt årligt hyresvärde för fastigheterna uppgår till 31,8 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 20,1 år. Fastigheterna som är fullt uthyrda planeras tillträdas under fjärde kvartalet 2021.
– Emilshus fortsätter att växa i hög takt enligt plan. Med dessa förvärv adderar vi fastigheter till portföljen som passar Emilshus mycket väl. Det är lätt industri och lager med långa hyresavtal i Småland", kommenterar Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY