Image
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jakob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus gör första förvärvet utanför Småland

Transaktioner Emilshus gör ett strategiskt förvärv i Halmstad av fyra industrifastigheter samt förvärv av en industri/lagerfastighet i Jönköping för totalt 170 miljoner kronor och ett sammanlagt årligt hyresvärde om 11,1 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Februari 2022

Emilshus tar nästa steg i tillväxtresan och gör sitt första förvärv utanför Småland. Bolaget ser det som ett naturligt steg med expansion till en ort med stark utveckling i en region nära bolagets kärnmarknad Småland.

Förvärvet i Halmstad avser fyra industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 9 300 kvm. Bland de större hyresgästerna återfinns Ahlsell och Samhall. Fastigheterna är fullt uthyrda och genomsnittlig återstående avtalslängd uppgår till 3,7 år. Tillträde sker under första kvartalet 2022.

I Jönköping har Emilshus avtalat om förvärv av en industri-/lagerfastigheter med en uthyrbar area om 3 200 kvm. Hyresgäst är Orkla med en återstående avtalslängd om 5,0 år. Tillträde sker under första kvartalet 2022.

– Emilshus tar ett naturligt nästa steg på tillväxtresan med vår första affär utanför kärnmarknaden Småland. Genom förvärvet av fyra industrifastigheter i Halmstad etablerar vi en bra bas för vidare expansion på orten och i tillväxtregionen Halland. Samtidigt ser vi möjligheter till förvärv av högavkastande fastigheter även i andra närliggande regioner där vi kan utveckla den effektiva och lokalt förankrade förvaltning som är Emilshus signum, säger Jakob Fyrberg, vd för Emilshus.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige