Image
Ekvik säljer sex fastigheter till Trappan.
Ekvik säljer sex fastigheter till Trappan. Bild: Colliers

Ekvik säljer till nystartat bolag

Transaktioner Ekvik Investment Group med grundaren Jens Tjärnlund, har idag den 1 februari sålt och frånträtt en väldiversifierad fastighetsportfölj med bland annat Netnonnet, Willys, Elon och Nordic Wellness som välkända hyresgäster. Portföljen är belägen i södra och mellersta Sverige och uppgår till cirka 16 000 kvadratmeter fördelat på sex fastigheter.
Publicerad den 2 Februari 2022

Köpare är det nyligen startade Fastighetsaktiebolaget Trappan som precis startat sin tillväxtbana mot en fastighetsportfölj om 10 miljarder inom en femårsperiod.

Jens Tjärnlund:
– Vi har under de senaste åren jobbat aktivt med att förvärva och skapa en fastighetsportfölj som genererar ett starkt kassaflöde som vi skulle kunna äga långsiktigt. En möjlighet uppstod där en attraktiv köpare ville förvärva och vi är nu glada för att kunna lämna över denna portfölj och fokusera på att fortsätta bygga vidare på de fastigheter som finns kvar i vår ägo.

Gustav Björkman, vd för Trappan:
– En bra transaktion som speglar väl det som Trappan ska bestå av när vi växer portföljen. Det goda samarbetet med Jens och hans rådgivare på Colliers gav mersmak för fler transaktioner.

Säljarens rådgivare har varit Colliers med Joachim Svedberg och Erik Oom och Advokatfirman Vinge med Niclas Winnberg och Frida Ställborn. Köparens ombud var Real Advokatbyrå med Daniel Jönsson och Robin Skoglund.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Malmö vinner Årets Stadskärna

Öresund Igår prisades Malmö för arbetat man gjort med sin stadskärna med priset Årets Stadskärna. Fastighetssverige kollade närmare på vad som pågår i Malmö på fastighetssidan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige