Image
Eklandia hyr ut till WEG i Mölnlycke Logistikpark.
Eklandia hyr ut till WEG i Mölnlycke Logistikpark. Bild: Eklandia

Eklandia hyr ut ny logistikfastighet

Uthyrning Eklandia beslutade i juni om att påbörja en logistikfastighet om 6 500 kvadratmeter i Mölnlycke Företagspark. Nu har man tecknat ett hyresavtal avseende hela fastigheten.
Publicerad den 4 September 2013
Annons
Image

Eklandia beslutade i juni om att påbörja en logistikfastighet om 6 500 kvadratmeter i Mölnlycke Företagspark.

Nu har Eklandia tecknat hyresavtal med WEG Scandinavia AB avseende hela fastigheten.
Fastigheten ligger utmed riksväg 40 i Mölnlycke Företagspark, Härryda kommun. Den består av 700 kvadratmeter kontor och 5 800 kvadratmeter lager. Inflyttning kommer att ske i augusti 2014.

WEG är en global aktör som utvecklare, tillverkare samt leverantör av energieffektiva lösningar över hela världen. WEG Scandinavia AB utvecklar och marknadsför WEG:s produkter i Skandinavien och de väljer nu att flytta sin anläggning till Eklandias nyproducerade fastighet.

– Vi är mycket nöjda med Eklandias snabba och professionella bemötande i denna affär och ser fram emot att flytta in i lokalen som uppfyller alla våra krav på en modern och flexibel logistikanläggning. Läget nära riksväg 40 passar dessutom vår verksamhet mycket bra då vi har stor nytta av närheten till Landvetter flygplats, säger Anders Näzell, vd för WEG Scandinavia AB.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna WEG som hyresgäster till Eklandia. Det är tredje gången Eklandia startat nybyggnation av en logistikfastighet utan tecknat hyresavtal och precis som vid de andra två tillfällena så har fastigheten blivit uthyrd före färdigställandet. Det stärker oss i vår uppfattning att det finns en stor efterfrågan på nyproducerade logistiklokaler i strategiska lägen, säger Hans Stridh, affärsområdeschef på Eklandia Fastighets AB.

Uthyrningen har skett i samarbete med Colliers International.

- Hela processen har gått extremt fort då vi fick kontakt med WEG relativt sent i förhållande till deras interna process om när de förväntades skriva avtal. Eklandia hade sen tidigare startat projekteringen för att uppföra lokalen i Mölnlycke utan något hyreskontrakt. Det var det som möjliggjorde hela affären då det inte fanns utrymme för ett senare tillträde än Q3 2014, säger Fredrik Jagersjö, uthyrare på Colliers.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY