Image
Eklandia hyr ut till WEG i Mölnlycke Logistikpark.
Eklandia hyr ut till WEG i Mölnlycke Logistikpark. Bild: Eklandia

Eklandia hyr ut ny logistikfastighet

Uthyrning Eklandia beslutade i juni om att påbörja en logistikfastighet om 6 500 kvadratmeter i Mölnlycke Företagspark. Nu har man tecknat ett hyresavtal avseende hela fastigheten.
Publicerad den 4 September 2013

Eklandia beslutade i juni om att påbörja en logistikfastighet om 6 500 kvadratmeter i Mölnlycke Företagspark.

Nu har Eklandia tecknat hyresavtal med WEG Scandinavia AB avseende hela fastigheten.
Fastigheten ligger utmed riksväg 40 i Mölnlycke Företagspark, Härryda kommun. Den består av 700 kvadratmeter kontor och 5 800 kvadratmeter lager. Inflyttning kommer att ske i augusti 2014.

WEG är en global aktör som utvecklare, tillverkare samt leverantör av energieffektiva lösningar över hela världen. WEG Scandinavia AB utvecklar och marknadsför WEG:s produkter i Skandinavien och de väljer nu att flytta sin anläggning till Eklandias nyproducerade fastighet.

– Vi är mycket nöjda med Eklandias snabba och professionella bemötande i denna affär och ser fram emot att flytta in i lokalen som uppfyller alla våra krav på en modern och flexibel logistikanläggning. Läget nära riksväg 40 passar dessutom vår verksamhet mycket bra då vi har stor nytta av närheten till Landvetter flygplats, säger Anders Näzell, vd för WEG Scandinavia AB.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna WEG som hyresgäster till Eklandia. Det är tredje gången Eklandia startat nybyggnation av en logistikfastighet utan tecknat hyresavtal och precis som vid de andra två tillfällena så har fastigheten blivit uthyrd före färdigställandet. Det stärker oss i vår uppfattning att det finns en stor efterfrågan på nyproducerade logistiklokaler i strategiska lägen, säger Hans Stridh, affärsområdeschef på Eklandia Fastighets AB.

Uthyrningen har skett i samarbete med Colliers International.

- Hela processen har gått extremt fort då vi fick kontakt med WEG relativt sent i förhållande till deras interna process om när de förväntades skriva avtal. Eklandia hade sen tidigare startat projekteringen för att uppföra lokalen i Mölnlycke utan något hyreskontrakt. Det var det som möjliggjorde hela affären då det inte fanns utrymme för ett senare tillträde än Q3 2014, säger Fredrik Jagersjö, uthyrare på Colliers.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige