Image

Efter domen: Aros Gärdetprojekt på väg att bli verklighet efter sju år

Bygg/Arkitektur Den sedan 2010 påbörjade detaljplanen för att uppföra bostäder i kvarteren Ordonnansen 5 & 6 på Gärdet i Stockholm vinner nu laga kraft i och med att Mark- och miljööverdomstolen (MMÖD) upphäver Mark- och miljödomstolens (MÖD) tidigare beslut om att överpröva den av Stockholms stad tidigare antagna detaljplanen för kvarteren.
Publicerad den 1 Mars 2017

– Vi är mycket glada över att äntligen kunna komma vidare med projektet och erhålla en lagakraftvunnen detaljplan för bostadsändamål. Det är också glädjande att domslutet är såväl tydligt som definitivt och inte går att överklaga. Vi kommer nu att kraftsamla kring att komma igång och lansera detta spännande bostadsutvecklingsprojekt under 2017, säger Aros vd Samir Taha och fortsätter:

– Aros Bostad har haft ett bra momentum när det gäller vår bostadsutvecklingsportfölj under de senaste åren. Vi ser nu en allt större del av vår projektportfölj gå från ett planeringsskede till en genomförandefas, vilket känns tillfredsställande.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige