Image
Easy Depot har gjort klart med sitt första markköp, i Öresundsregionen, och den 10 oktober sätts spaden i marken för byggstarten. Anläggningen kommer rymma 18 lokaler och hyresgästerna flyttar in sommaren 2023.
Easy Depot har gjort klart med sitt första markköp, i Öresundsregionen, och den 10 oktober sätts spaden i marken för byggstarten. Anläggningen kommer rymma 18 lokaler och hyresgästerna flyttar in sommaren 2023. Bild: Easy Depot

Easy Depot gör första byggstarten

Bygg/Arkitektur Easy Depot är ett nytt koncept som erbjuder småföretagare verksamhetslokaler, med eller utan kontor, i flexibla storlekar och utan långa kontraktstider. Bolaget har gjort klart med sitt första markköp, i Öresundsregionen, och den 10 oktober sätts spaden i marken för byggstarten. Anläggningen kommer rymma 18 lokaler och hyresgästerna flyttar in sommaren 2023. En strategisk plats som ska bana väg för ytterligare 100-150 anläggningar runt om i Sverige.
Publicerad den 5 Oktober 2022

Easy Depot har gjort sitt första markköp i det nya verksamhetsområdet Södra Marbäck vid handelsplats Center Syd, Löddeköpinge. Den 10 oktober påbörjas arbetet för Easy Depots första Business Park. Man gör det genom en symbolisk invigning där man sätter ut insektshotell och de första hyresgästerna, från djurriket, kan flytta in. Det nyetablerade bolaget har skapat uppmärksamhet, bland annat genom en övertecknad nyemission där man tog in 80 miljoner kronor och fastighetsbolaget Doxa, med Greg Dingizian och Erik Selin på ägarlistan, investerade i bolaget.
– Vi ska etablera våra business parks i och omkring storstäderna och Kävlinge är en av våra strategiskt utvalda kommuner där vi ser att vårt koncept kommer bidra till att skapa ökad tillväxt för småföretagare. Därför är vi väldigt glada över att nu kunna ta första spadtaget i Löddeköpinge, mellan Helsingborg och Malmö, säger Sofia Wäborg, vd Easy Depot.

Platsen är ett nytt verksamhetsområde i Löddeköpinge, Kävlinge kommun, där man bland annat kommer att få Nordens största outletområde som grannar. På Kävlinge kommun är man positiva till Easy Depots koncept och kommande etablering.
– Området ska bli en plats där det händer saker och inte någon uppställningsplats för verksamheter och industrier. Easy Depot har visat att man med sitt unika koncept vill vara med och skapa arbetstillfällen och en mötesplats för företag att samverka på. Easy Depot har också visat att de har ett stort fokus på hållbarhet, säger Mats Rosén, näringslivs- och turistchef på Kävlinge kommun.

Easy Depots första business park kommer ha solceller på taken och billaddstolpar på området samtidigt som man inom fastigheten lägger stort fokus på att skapa grönska och trivsamma utemiljöer för hyresgästerna. Dessutom skapas Easy Lounge som kommer bidra till social hållbarhet genom att vara en mötesplats där småföretagare kan träffas över kontorsgränserna och bygga hållbara relationer genom nätverksträffar och seminarier, något som ska bidra till ökad tillväxt för hyresgästerna.
– Detta blir vår första Easy Depot Business Park som ska bli en plats för småföretagare att växa, men vi jobbar parallellt med att hitta fler attraktiva platser att etablera oss på och vårt mål är att ha 100-150 anläggningar runt om i Sverige inom sju till tio år, säger Sofia Wäborg.

Den som kommer utföra entreprenaden är byggföretaget Bjärno Byggsystem.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige