Image
Ihede.
Ihede. Bild: Aspelin Ramm

Dollarstore och Max etablerar sig på handelscentrumet Ihede

Uthyrning Affärskedjan Dollarstore öppnar ett nytt varuhus på 2 750 kvadratmeter i handelscentrumet Ihede i Kungsbacka. Även Max Burgers har tecknat avtal om att öppna en restaurang i det nya volymhandelscentrumet som beräknas stå färdigt i september 2020. – Uthyrningarna innebär att vi knyter ytterligare två väldigt starka och välkända varumärken till vår satsning på volymhandel i Kungsbacka, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.
Publicerad den 28 Augusti 2019
Annons
Image

Aspelin Ramm Fastigheter har tidigare även utvecklat handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg som öppnade under hösten 2017. Också där finns Dollarstore och Max bland hyresgästerna.
– Vi har haft ett väldigt bra och smidigt samarbete med Dollarstore och Max i Varberg, så det känns naturligtvis bra att kunna fortsätta det positiva samarbetet också här i Kungsbacka. Det innebär också att det nu endast finns en ledig lokal på 520 kvadratmeter innan Ihede är fullt uthyrt. Sedan tidigare är det klart att Jula och Linnéa & Basilika flyttar in i fastigheten, säger Kristian Höglind.

Dollarstore växer snabbt och öppnar varje år ett 20-tal nya varuhus på olika platser runt om i Sverige. Idag har kedjan 91 varuhus och öppnar i oktober i år ett nytt varuhus i Falkenberg. Fredrik Holmström, etableringsansvarig på Dollarstore, är nöjd med att nu äntligen ha hittat en lämplig plats också i Kungsbacka.
– Vi har varit intresserade av att etablera oss i Kungsbacka under flera år och när Ihede blev aktuellt så var det inte så mycket att tveka om. Det är ett attraktivt läge med bra trafikflöden och med mycket handel i närområdet, och i själva handelscentrumet blir det en bra mix av olika verksamheter som kompletterar varandra väldigt väl.
Enligt honom var även närheten till Göteborg, med Hede pendeltågstation alldeles i närheten, en bidragande orsak till valet av Ihede för den nya etableringen.
– Väldigt många människor hör av sig till oss och önskar att vi ska öppna upp i deras närområde. Och med tanke på att vi ännu inte finns i Göteborg så hoppas vi att också göteborgarna ska hitta hit för att uppleva lågpris på riktigt.

Den familjeägda hamburgerkedjan Max Burgers har idag 148 restauranger, varav 127 i Sverige, och sysselsätter cirka 5500 medarbetare. Den nya restaurangen blir 519 kvadratmeter och byggs ihop med handelscentrumet på ett liknande sätt som i Lugnetrondellen i Varberg.

– Det är fantastiskt roligt att planera för öppningen av ännu en restaurang i Västsverige. Max expanderar fortfarande kraftigt och räknar med att öppna ytterligare 75 restauranger i Sverige inom de närmaste åren varav en stor del i Göteborgsregionen. Vi har en stor tilltro till utvecklingen i Kungsbacka och speciellt i Hede. Förutom att servera Sveriges godaste burgare till boende och besökare i Kungsbacka, så innebär en ny restaurang nya arbetstillfällen. Vi räknar med att 40-50 personer kommer att rekryteras, säger Tony Jakobsson, vice Sverigechef Max Burgers.

CBRE har varit Aspelin Ramm Fastigheters rådgivare vid uthyrningen till Dollarstore.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY