Image

Diös utvecklar lokaler för ny startup-hub i Åre

Bygg/Arkitektur Diös fastighet Totten 1:68 som ligger vid Åre sjukhus i Åre, blir från början av 2017 House Be – en hub för tech startups med tillgång till nätverk, finansiärer och övriga förutsättningar för företagande. House Be är skapat på initiativ av Diös tillsammans med tre erfarna personer inom startup och tech.
Publicerad den 3 November 2016

Konceptet bygger på ett medlemskap där hyresgästen antingen har tillgång till en fast kontorsyta eller en flexibel arbetsplats. Syftet är att få värdefulla nätverk och samarbeten av världsklass samt få vara del av en inspirationsrik miljö.

– Vi har gemensamt jobbat fram en lösning som känns i framkant och helt i linje med entreprenörsbehov. House Be är ett bra exempel på hur många kontor kommer att utvecklas i framtiden. Åre har under lång tid lockat till sig entreprenörer och innovation, vilket nu möjliggörs på ytterligare en nivå genom House Be. Vi hoppas att fler företag lockas av möjligheten till denna unika miljö. Nu håller vi som bäst på att färdigställa lokalerna för inflyttning i början av nästa år, säger Malin Runberg, Affärsområdeschef Jämtland, Diös Fastigheter.

Lokalen är fördelad på två våningsplan och ligger på bekvämt promenadavstånd från Åre Torg, en bit upp i byn. Bland de utvalda medlemmarna som får flytta in från start återfinns bland andra Wide Ideas, Zero Parallax, Refunder och Pierce men ansökningar och urval sker löpande för att fler ska få plats om lokalerna utökas med ytterligare ett plan.

– Det känns så kul att vi snart kan flytta in. De första våningsplanen är redan fullbelagda. Vi blir 20 olika tech företag från start. Det är både lokala och hitflyttade företag. Vårt mål är att kunna erbjuda en miljö som inte bara inspirerar utan kan bli till nytta för de olika medlemmarna. Vi vill få företag att lyckas och bli nästa stora techlansering, säger Andreas Eriksson, entreprenör, projektledare och en av grundarna till House Be.

Bakom House Be står fastighetsägaren Diös samt Andreas Eriksson, digitalt affärsess och IT-entreprenör, Ulrika (fd. Lindwall) Viklund, tidigare internationell tillväxtchef på Spotify, nu medgrundare och vd på filmtjänsten Plejmo samt Fredrik Viklund, Strateg och IT project lead på Plantagen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige