Image
Sweco flyttar in hos Diös i Skellefteå.
Sweco flyttar in hos Diös i Skellefteå.

Diös tecknar grönt hyresavtal med Sweco i centrala Skellefteå

Uthyrning Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco expanderar och flyttar in i bibliotekets tidigare ytor på central adress i Skellefteå. Den 450 kvadratmeter stora lokalen anpassas nu av Diös till en modern mötesplats för den växande skaran av medarbetare. Inflyttning sker i december.
Publicerad den 22 Juni 2022

I ljusa öppna lokaler utvecklar just nu Diös Swecos nya kontor i centrala Skellefteå. Hållbarhet är ett ledord i processen och i så hög grad som möjligt kommer återbrukat material och inredning att användas. Parterna har även tecknat ett så kallat grönt hyresavtal, vilket innebär åtaganden från både hyresgäst och hyresvärd att ta miljöhänsyn och långsiktigt hållbara beslut vid förbättringsåtgärder, val av inredning och utrustning samt agerandet i vardagen gällande till exempel elförbrukning och avfallssortering.

– Vi är väldigt glada över att få utveckla dessa lokaler med en fantastisk potential åt Sweco till ett modernt och hållbart kontor att trivas i. Lokalen ligger ett stenkast från gågatan och med grannar som ABB, Scandic och Skellefteå kraft hamnar de verkligen i händelsernas centrum, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

Sedan i höstas har Swecokontoret i Skellefteå gått från 28 konsulter till närmare 40 tack vare nya uppdrag för de nya industrierna inom grön omställning i regionen.

– Vi växer snabbt och har stort rekryteringsbehov till olika roller inom bygg och industri i Skellefteå. Nu ser vi fram emot att flytta in i moderna lokaler som återspeglar Swecos värderingar kring miljö och återbruk med utrymme för fortsatt tillväxt, säger David Hübinette, gruppchef på Sweco i Skellefteå.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige