Image

Diös inleder planläggning av nyproduktion i centrala Umeå

Bygg/Arkitektur Byggnadsnämnden i Umeå kommun har fattat beslut om att Diös Fastigheter får inleda planläggning för utveckling av och nyproduktion vid befintliga fastigheter i centrala Umeå.
Publicerad den 22 September 2016

Fastigheterna är Vale 17 och Saga 3, som ligger vid Vasaplan samt Skolgatan/Götgatan. Avsikten är att på ett hållbart sätt utveckla de egna fastigheterna och bidra till Umeås stadsutveckling genom tillskott av både bostäder och lokaler.

– Vi vill utveckla, bygga och förvalta bostäder och lokaler i centrala lägen i Umeå. Båda dessa fastigheter har mycket goda förutsättningar vad gäller kommunikationer, service och närmiljö, säger Göran Fonzén, Affärsområdeschef Västerbotten på Diös Fastigheter och fortsätter:
– Syftet är att, på ett klokt och effektivare sätt, nyttja de fina förutsättningarna, vilket vi anser ligger i linje med vision 2050 och kommunens planer att utveckla stan.

Planprocessen kommer inom kort att sättas igång.

– Den väntas vara klar under 2017, säger Göran Fonzén.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige