Image
Auto Mat öppnar Borlänges första obemannade matbutik i maj.
Auto Mat öppnar Borlänges första obemannade matbutik i maj. Bild: Diös

Diös hyr ut till Borlänges första obemannade livsmedelsbutik

Uthyrning I maj öppnar en ny livsmedelsbutik upp i Borlänges stadskärna. Det är franchisekonceptet Auto Mat, vars affärsidé bygger på obemannade livsmedelsbutiker, som tar plats på Borganäsvägen mitt i city. Just nu utvecklar Diös och hyresgästen lokalerna till att anpassas till den nya moderna livsmedelsbutiken.
Publicerad den 30 Mars 2020

Bakom franchisekonceptet finns entreprenören Edvin Johansson som startade den första Auto Matbutiken i Linköping 2018. Nu står det klart att företaget expanderar och öppnar butik i centrala Borlänge, som kommer drivas av entreprenören Johan Sundgren som har flera års erfarenhet bakom sig i service- och livsmedelsbranschen.

– När det blev klart att vi skulle etablera Auto Mat i Borlänge kom vi i kontakt med Diös för att hitta en lämplig lokal. Ett proffsigt bemötande och en smidig process från Diös sida har gjort att vi nu har hittat ett bra läge i centrum. Många borlängebor inklusive mig själv har saknat en matbutik i stadskärnan, och därför känns det jättekul att snart få öppna upp Auto Mat och möta kunderna i staden, säger Johan Sundgren, butikschef, Auto Mat Borlänge.

Butiken flyttar in lokaler på Borganäsvägen i centrala Borlänge och kommer att vara granne med den blivande högskolan. Hela konceptet bygger på en obemannad butik där kunderna legitimerar sig med Bank-ID för att besöka butiken.

– Vi är glada över att Auto Mat etablerar sig i Borlänge. Detta koncept är något helt nytt för borlängeborna, men något som jag verkligen tror kommer att uppskattas. Jag är säker på att denna etablering kommer att bidra till en positiv utveckling av Borlänges stadskärna, och blir även en viktig pusselbit när den nya högskolan tar plats bredvid, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige