Image
Stationshuset I Åre.
Stationshuset I Åre. Bild: Diös

Diös fortsätter satsa i Åre – Stationshuset i stor utveckling

Uthyrning Diös fortsätter sina satsningar i expansiva Åre och utvecklar det centralt belägna Stationshuset med både nya aktörer och nya moderna ytor. Utvecklingen innebär bland annat att två nya hyresgäster etablerar sig på övre plan och två befintliga får nya moderna lokaler för sina koncept. Arbetet påbörjas direkt och beräknas vara klart i sin helhet vid årsskiftet 2022/2023.
Publicerad den 23 April 2022

Stationshuset ligger helt centralt beläget i Åre i direkt anslutning till resecentrum, ett stenkast från Åre torg. Sedan några år försörjs energiförbrukningen i huset genom bland annat solceller strategiskt placerade på taket. I huset finns aktörer som ICA, Kicks och Intersport. Nu etablerar Diös två nya aktörer på plan 3 – Handelsbanken med helt nytt kontor och en modern mötesplats för sina kunder samt Aqua Dental, en nationell tandvårdsaktör med hög tillgänglighet.

På plan 2 kommer Åre Ljud & Bild att öppna en helt ny butik och det befintliga Åre Bibliotek uppdaterar sina lokaler med ny entré direkt från Sankt Olavsvägen. Tobakkskongen har sedan tidigare flyttat ned till plan 1, samma våningsplan som ICA. Syftet med utvecklingen av fastigheten är att ytterligare stärka utbudet samt att skapa högre flöden av människor i huset. Allt beräknas stå klart till årsskiftet 2022/2023. Fastigheten har miljöklass Breeam In-use Good.
– Åre utvecklas och efterfrågan av både kommersiella lokaler och kontor är väldigt hög. Stationshuset har en mycket central plats i Åre by och det är glädjande att både kunna erbjuda nya aktörer moderna lokaler i attraktiva lägen och utveckla för att befintliga hyresgäster ska kunna fortsätta växa. Det känns riktigt kul att få vara med om denna spännande utveckling och vi ser fram emot vintersäsongen när allt beräknas vara klart, säger Cristin Seger, förvaltare, Diös Åre.

– Med våra nya lokaler vill vi erbjuda alla våra kunder en modern och tillgänglig mötesplats och samtidigt skapa en attraktiv arbetsmiljö för våra medarbetare. För Handelsbanken ger kontoret i Åre en möjlighet att verka nära våra kunder och den lokala marknaden. Att vårt nya kontor ligger i en energieffektiv och miljöcertifierad byggnad ligger väl i linje med Handelsbankens hållbarhetsambitioner och vi ser fram emot öppningen inför kommande vintersäsong, säger Jenny Strand, Kontorschef Handelsbanken Åre.

I samband med detta flyttar Åre Destination till nya lokaler i Diös fastighet Produkthuset.
– Med Åres starka utveckling både med fler gäster och boende året runt så är det glädjande att Station Åre utvecklas vidare som handels-och serviceplats. Vi på Åre Destination ser fram emot att hitta en ny utgångspunkt för vår verksamhet i ett förnyat Produkthus från januari nästa år, säger Therese Sjölundh, vd för Åre Destination.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige