Image

DHL utökar med Prologis

Uthyrning Prologis har tecknat ett hyresavtal med DHL Exel Supply Chain om ytterligare 6 000 kvadratmeter i Prologis Park Göteborg i området Arendal.
Publicerad den 16 Oktober 2014
Allan Lavén. Bild: Prologis
Allan Lavén.

– DHL hyr över en miljon kvadratmeter logistikyta av Prologis i olika länder och är därmed vår största kund globalt. Även i här Sverige är DHL vår största kund och vi är glada över att få utökat förtroende på den svenska marknaden, säger Allan Lavén, regiondirektör för Prologis Norden.

Prologis Park Göteborg omfattar för närvarande cirka 53 000 kvadratmeter. DHL Exel Supply Chain, som redan är en av hyresgästerna där, kommer att hyra de ytterligare 6 000 kvadratmeterna i parkens fjärde byggnad som just nu byggs. Byggnaden, på totalt 15 000 kvadratmeter, förväntas bli klar för inflyttning i december.

– Prologis Park Göteborg har ett strategiskt bra läge i anslutning till Göteborgs Hamn och vi välkomnar Prologis senaste satsning i området. Etableringen av en ny byggnad ger oss möjlighet att utöka vår verksamhet i den här typen av attraktiva områden i takt med våra kunders efterfrågan, säger Alexander Söderberg, Business Director Sweden South, DHL Supply Chain.

Prologis är en ledande leverantör av logistikfastigheter i Sverige, med cirka 354 000 kvadratmeter logistik- och distributionsyta som alla är fullt uthyrda (juni 2014).

Relaterade artiklar

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige