Image

De får utforma Arbetsförmedlingens nya hk

Bolag Ett arkitektkontor har tecknat ett ramavtal med Arbetsförmedlingen, vilket bland annat innebär att man får uppdraget att utforma Arbetsförmedlingens nya huvudkontor, hos Humlegården i Solna strand.
Publicerad den 29 September 2016
Mer får utforma Arbetsförmedlingens kontor i Grow i Solna strand. Bild: Tham & Videgård
Mer får utforma Arbetsförmedlingens kontor i Grow i Solna strand.

Mer har tecknat ramavtal med Arbetsförmedlingen. I avtalet ligger bland annat att utforma Arbetsförmedlingens nya huvudkontor i Solna. Kontoret på cirka 18 000 kvadratmeter förväntas bli ett av de största inredningsprojekten i Sverige de kommande åren.

- Genom vår kunskap i arkitektur, verksamhetsutveckling och projektledning ser vi fram emot att säkerställa att Arbetsförmedlingen får en arbetsplats som är anpassad efter verksamheten och där organisationen får möjlighet att utvecklas, säger Cecilia Bejdén, vd på Mer.

Flytten till det nya kontoret, som ska stå färdigt 2019, är ett led i Arbetsförmedlingens förnyelseresa och ett centralt steg i arbetet med att uppfylla organisationens vision.

I och med flytten till Solna kommer Arbetsförmedlingen att lämna sitt nuvarande kontor i Stockholm city. Den nya kontorsfastigheten går under namnet Grow och är ritad av Tham & Videgård Arkitekter. Arbetsförmedlingen kommer att hyra cirka 18 000 kvadratmeter och blir därmed dess största hyresgäst.

- Kontoret är ett strategiskt verktyg som påverkar en organisations identitet, kultur, arbetssätt och flexibilitet. För framgångsrika organisationer är det tydligt att ett väl utvecklat kontor ger bättre verksamhet och nöjdare medarbetare. Att få möjlighet att arbeta med Arbetsförmedlingen, en organisation som är en central del av vårt samhälle och som rör och berör de flesta svenskar är otroligt stimulerande och bekräftar vår kompetens på området, säger Cecilia Bejdén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY