Image

De får bygga i Haninge

Bygg/Arkitektur Sundell Arkitekter och BAU finns med bland de vinnande arkitekterna och Wästbygg och Bonava bland byggherrarna när vinnarna i markanvisningstävlingen i Haningestadsdelen Vega presenteras.
Publicerad den 13 Juni 2016

I januari 2016 utlyste kommunen en tävling om markanvisningar i Haninges stadsdel Vega. Nu är vinnarna klara och beslut väntas i kommunstyrelsen den 15 juni. Antalet bostäder beräknas bli cirka 350.

De vinnande bidragen kommer från:
Wästbygg. Arkitekt: Sundell Arkitekter.
Bolite. Arkitekt: BAU – Byrån för Arkitektur & Urbanism.
Viktor Hanson. Arkitekt: Vera Arkitekter.
Bonava Sverige AB. Arkitekt: Alma Arkitekter.

– Allt fler vill bo i Haninge och under 2015 byggde vi mest bostäder av alla kranskommuner i Stockholm. Stadsdel Vega, där vi ska bygga sammanlagt 3 000 nya bostäder, kommer stå för närhet och hållbarhet vilket återspeglas i de vinnande bidragen, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar till tävlingen.

– Vi har eftersträvat en arkitektonisk mångfald och samtidigt lämnat en stor handlingsfrihet när det gäller utformning av byggkoncepten. Vi kommer nu gå vidare och presentera vinnarna för kommunstyrelsen 15 juni där beslut ska fattas, säger Britta Orring, mark- och exploateringschef i Haninge.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oppositionen vill skynda på arbetet för en ny curlinghall i Göteborg

Bygg/Arkitektur Den nuvarande hallen på Lindholmen bedöms vara för liten för Göteborgs curlingklubb som nu vill hitta ny mark för att uppföra en större hall. Svenska Curlingförbundet och Sveriges Olympiska kommitté har inkommit med en skrivelse till kommunstyrelsen där de hoppas att kommunen finner vägar att bistå curlingklubbens planer via någon form av lösning när det gäller markfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige