Image
David Neuschütz.
David Neuschütz. Bild: Anna Thorbjörnsson

David Neuschütz blir chef för Swecos arkitekter i Stockholm

Bolag David Neuschütz blir chef för 200 arkitekter och ingenjörer hos Sweco Architects i Stockholm. Uppdraget blir att leda verksamheten för att ännu tydligare stötta kunderna i att ta vara på den tillväxtpotential som kommer med en grön omställning.
Publicerad den 7 April 2022

– Det är med glädje som David nu utses till chef för arkitekterna i Stockholm. David är en uppskattad ledare och med hans långa erfarenhet och djupa kunskap inom arkitektur och stadsplanering står vi väl rustade för att växla upp och möta marknadens behov, säger Ulla Bergström, divisionschef hos Sweco Architects.

David Neuschütz började sin yrkesbana som arkitekt på Ralph Erskines arkitektkontor, en av de stora frontpersonerna inom svensk arkitektur. När kontoret sedan fick nya ägare och namn, Tovatt Architects and Planners, blev David delägare och styrelseledamot. Sedan 2019 har han varit studiochef på Sweco Architects i Stockholm.
– Under åren som arkitekt på Sweco Architects har jag insett vilken kompetens, kraft och energi som finns här. Samhället behöver mer kunskap inom gestaltning, hållbarhet och digitalisering och jag ser stora möjligheter för oss som arkitekter, rådgivare och kunskapsspridare att bidra för att stötta våra kunder i deras affärer. Att få förtroendet att leda och utveckla arkitektverksamheten i Stockholm tillsammans med alla kollegor gör mig glad och stolt, säger David Neuschütz.

David Neuschütz tillträdde sin nya roll den 4 april och ingår även i Sweco Architects ledningsgrupp.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige