Image

Danska Vägen nominerat till Årets Bygge

Event Semrén Månssons egna bostadsprojekt Danska Vägen i Göteborg är nominerat till Årets Bygge.
Publicerad den 26 Mars 2014
Danska Vägen. Bild: Semrén & Månsson
Danska Vägen. Magnus Månsson. Bild: Semrén & Månsson
Magnus Månsson.

Det speciella med Danska Vägen är att arkitektfirman Semrén & Månsson har tagit ett helhetsgrepp om projektet vilket man såväl ritat, byggt och förvaltar.

– Många hävdar att det är omöjligt att bygga hyresrätter med vinst. Men det går. När jag 2003 fick chansen av Göteborgs stad på en markanvisning med tomträtt på Danska Vägen i Göteborg slog jag till, bara för att visa att jag har rätt, säger arkitekt Magnus Månsson, koncern-vd på Semrén & Månsson.

Huset på Danska vägen, i vilken Semrén & Månson äger och förvaltar 68 hyresrätter, är byggt med omsorg i materialvalen. När man satsar på beständiga material som fasadtegel, kalksten i entrégolven och ek i kök, dörrar och lister kommer renoveringsbehoven blir mindre och de boende får ett kvalitativt boende. Dessutom blir ekonomin på lång sikt mer hållbar.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY