Image

D Carnegie värderar upp med en miljard - aktien stiger tio procent

Bolag D Carnegie offentliggör en ny värdering av sin portfölj. Till följd av lägre avkastningskrav har värdet höjts med drygt en miljard kronor. Aktien steg med nästan tio procent i den inledande handeln på tisdagsmorgonen.
Publicerad den 1 December 2015
Ulf Nilsson. Bild: D Carnegie
Ulf Nilsson.

Newsec har i november genomfört värderingen som uppgår till 13 600 miljoner kronor.

I samband med varje kvartalsrapport värderas en fjärdedel av portföljen externt av Savills och resterande del har värderats internt. Den nya värderingen överstiger den tidigare rapporterade om 12 592 miljoner kronor med 1 008 miljoner kronor, motsvarande 8 procent.

– Vi har fått upprepade kommentarer från analytiker och andra bedömare om att vår portfölj varit för konservativt värderad. Vi valde därför att låta göra en aktuell extern värdering av hela vårt fastighetsbestånd. Den nya värderingen visar på avsevärt högre värden. För att alla ska ha samma information offentliggörs nu denna nya värdering, säger Ulf Nilsson, vd för D Carnegie & Co.

Den nya värderingen motsvarar en ökning av justerat eget kapital per aktie med 14,25 kronor. Skillnaden beror huvudsakligen på ett lägre genomsnittligt avkastningskrav som i den aktuella värderingen bedöms vara cirka 4,85 procent. Styrelsens bedömning av aktuella marknadsvärden kommer att redovisas i bokslutskommunikén för 2015 som offentliggörs den 26 februari 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige