Image
Kyrkbacken i Vallentuna.
Kyrkbacken i Vallentuna. Bild: Credentia

Credentia och Landsort Care bildar JV

Bolag Tillsammans med Landsort Care 4 satsar Credentia på bostäder i centrala Vallentuna.
Publicerad den 24 Mars 2020

Credentia har ingått en joint venture tillsammans med Landsort Care 4 AB gällande Bällstaudde Bostadsutveckling AB och kommer att inleda detta samarbete omgående i Vallentuna.

I ett attraktivt centralt läge vid Gärdesvägen i Vallentuna tätort har Vallentuna kommun tilldelat Bällstaudde Bostadsutveckling AB, BUBAB, en markanvisning för cirka 100 lägenheter (fördelat på cirka 70 i brf form samt cirka 30 hyresrätter). Projektet är en viktig del i utvecklingen av centrala Vallentuna. Den detaljplan som kommunen tillsammans med Bällstaudde Bostadsutveckling AB, har tagit fram, har nu vunnit laga kraft.

Byggstart av den första etappen, Kyrkbacken, planeras till våren 2020 och den första inflyttningen beräknas till 2021/2022. Projektet är en viktig del i kommunens satsning på bostadsbyggande och näringslivsverksamhet.

Vallentuna kommun växer snabbt och är en mycket attraktiv plats för boende och företagande. BUBAB:s vinnande förslag blir en västlig entré till stadskärnan med en modern bebyggelse som knyter an till den historiska miljön runt kyrkan och passar Vallentunas småstadskänsla. Det centrala läget har också absolut närhet till tåg- och busskommunikationer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige