Image
Credentia bygger åt Sehlhall.
Credentia bygger åt Sehlhall. Bild: Istock

Credentia bygger förskola åt Sehlhall

Bygg/Arkitektur Credentia får uppdraget att bygga den nya förskolan i Älmsta, norr om Norrtälje. Förskolan blir nästa projekt i raden där Credentia och Sehlhall Fastigheter samarbetar.
Publicerad den 27 November 2023

Sedan tidigare har Credentia och Sehlhall framgångsrikt samarbetat i byggnationen av Vigelsjö förskola i Norrtälje.
– Det känns kul att fortsätta vårt samarbete med Sehlhall och kunna bidra med ännu en hållbar förskola på vår hemmaplan i Roslagen, säger Marc Micallef, vd på Credentia.

Credentia har sen några år tillbaka grundlincens i Svanen och projektet kommer att byggas efter Svanens miljökrav samt certifieras. Det blir bergvärme, solpaneler och en hel del återbruk.
– Det här blir vår andra förskola i Norrtälje och som alltid satsar vi på hållbarhet, säger Petter Hallenberg, vice vd på Sehlhall.

Fastigheten på 4 600 kvadratmeter ligger 300 meter från Älmsta centrum i ett område med stort behov av förskoleplatser. Bygglovet är på plats och byggstart planeras inom kort. Invigning sker till vårterminen 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige