Image

Cowi etablerar sig i Luleå

Bolag Leif Hedlund har rekryterats som avdelningschef inom division Projektledning i Luleå. Han kommer ha som uppgift att etablera och bygga upp Cowis Projektledningsdivision i norra Sverige.
Publicerad den 27 Februari 2015
Leif Hedlund har rekryterats för att etablera Cowi i Luleå. Bild: Cowi
Leif Hedlund har rekryterats för att etablera Cowi i Luleå.

Detta är ett led i Cowis strategi att etablera och bygga upp Cowis verksamhet i norra Sverige och etablera region Luleå/Norr.

Fokus för avdelningen blir såväl infrastruktur, som industri och husbyggnad. Leif har en bred infrastrukturbakgrund, och har bland annat arbetat som affärsområdeschef på Grontmij, vd och landschef för VR Track i Sverige, och har även jobbat i olika roller inom Banverket Produktion sedan tidigare. Leif Hedlund börjar på Cowi den 1 mars.

– Leifs erfarenhet som ledare i olika befattningar där uppbyggnad och utveckling av olika verksamheter varit centrala delar kommer vara enormt värdefullt för oss i etableringen av ett fjärde marknadsområde i Sverige, säger Stefan Sandberg, divisionschef för Projektledning.

– Det känns mycket roligt och inspirerande att få möjligheten att vara en del av Cowi och bygga upp och leda verksamheten i norra Sverige. Jag brinner för affärsutveckling och hoppas att jag tillsammans med kollegor och framtida medarbetare kan leverera tillväxt och lönsamhet för Cowi, säger Leif Hedlund.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige