Image

Cornerstone fortsätter renodla

Transaktioner Cornerstone säljer fyra fastigheter från Nordic Retail Fund för cirka 60 miljoner kronor. Köpare är olika lokala aktörer.
Publicerad den 30 Mars 2012

De fyra fastigheterna ligger i Mariestad, Ludvika, Hedemora och Örnsköldsvik.
- Vi har enats med köparna om att inte gå ut med vilka de är, säger Rolf Könberg, affärsutvecklingschef på Cornerstone, till Fastighetssverige.

Cornerstone beslutade i samband med att man övertog förvaltningen av NRF från EFM sommaren 2011 att se över hur hela den svenska portföljen, på 27 fastigheter till ett värde av drygt fyra miljarder kronor (totalt nio miljarder kronor i Norden), kunde utvecklas.

Ett viktigt resultat blev en långsiktig strategi mot färre och större handelsfastigheter, genom att icke-kärninnehav skulle säljas för att frigöra resurser för fortsatt utveckling av de större fastigheterna, till exempel Nian i Gävle, Center Syd i Löddeköpinge samt Sigma och Skrapan i Västerås.

Ni har 17 fastigheter kvar nu, hur många är ni inställda på att sälja?
- Det beror på vad vi får för affärsförslag. Vi behöver inte sälja någonting men vi är öppna för förslag, säger Rolf Könberg.

Det senaste halvåret har Cornerstone sålt sammanlagt tio fastigheter för cirka 100 miljoner kronor.

- Vi har lagt fast en tydlig plan på en renodling av den svenska portföljen och vi fortsätter att följa den. Detta görs parallellt med att vårt asset management-team under Kristina Johnsons ledning driver utvecklingsarbetet för de större fastigheterna, säger Cornerstones transaktionschef Mikael Igelström.

Cornerstones rådgivare vid affärerna har varit NAI Svefa och Mannheimer Swartling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya heta aktörer till Vasakronan i Göteborg

Uthyrning Följer upp uthyrning till Uniqlo med två nya väletablerade retailers i Kompassen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY