Image

Corem och Colliers ordnar helhetslösning för KS Projekt

Transaktioner KS Projekt har vuxit ur sina gamla lokaler i Halmstad. Med hjälp av Colliers har KS sålt sin gamla fastighet till Corem, som dessutom har köpt mark där man nu bygger en ny anläggning åt KS Projekt.
Publicerad den 24 November 2015

Corem köper KS Projekts logistikfastighet i Fyllinge (Fyllinge 20:466) om cirka 2 000 kvadratmeter för 13 miljoner kronor. Det årliga hyresvärdet är 1,2 miljoner kronor.

Corem har även förvärvat fastigheten Halmstad 7:109 i Kårarp av Halmstad kommun där man påbörjat byggnationen av en logistikfastighet om cirka 5 200 kvadratmeter. KS Projekt lämnar fastigheten i Fyllinge och flyttar till den nybyggda fastigheten i Kårarp under hösten 2016.

KS har tecknat ett tioårigt hyreskontrakt med Corem, med ett årligt hyresvärde om cirka 3,5 miljoner kronor.

Corems investering för mark och nyproduktion uppgår till cirka 40 miljoner kronor.
I samband med färdigställandet av nyproduktionen i Kårarp kommer KS Projekt att lämna fastigheten i Fyllinge. Corem ser goda möjligheter att kunna hyra ut fastigheten i Fyllinge efter att den tomställts.

- Corem fortsätter sin satsning i Halmstad där vi nu har cirka 80 500 kvadratmeter i uthyrbar area och därmed är en betydande aktör i området. Vi ser Halmstadsregionen som en viktig och väl fungerande logistikhub och dessa förvärv kompletterar vårt övriga bestånd i regionen väl. Vi välkomnar KS Projekt som ny hyresgäst och ser fram emot samarbetet, säger Eva Landén, vd på Corem.

Colliers International har varit rådgivare till KS Projekt genom processen.
- Det är alltid glädjande att kunna leverera helhetslösningar till både köpare och säljare som vill växa. Den här affären bekräftar vår syn på Hallandsregionen som en viktig och fungerande logistikmarknad, säger Robert Treutiger, transaktionsansvarig på Colliers International.

Nordia Law har varit säljarens legala rådgivare.

KS Projekt är ett företag som projektleder, levererar och färdigställer nyckelfärdiga butikslösningar och inredningskoncept i kommersiella miljöer. Bland kunderna finns exempelvis Tiger of Sweden, J.Lindeberg och Preem.

Martin Åckander, koncernchef och delägare på KS Projekt säger:
- Lösningen innebär för oss att vi kan expandera i moderna lokaler där vi ytterligare kan effektivisera vår verksamhet samt hjälpa våra kunder med de allra bästa tjänsterna för logistik runt ombyggnadsprojekt och inredningsleveranser. Då vi är i en expansiv fas behöver vi själva fokusera 100 procent på våra kunder och vår verksamhet så samarbetet med Colliers och i senare fas Corem har varit oerhört värdefullt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Weiss rankar de politiska partiernas bostadspolitik

Sverige Veidekkes Lennart Weiss är en av landets mest profilerade bostadsdebattörer: Gammal socialdemokrat, men när han nu rankar partiernas bostadspolitik hamnar hans parti långt ner. Här är hela Lennart Weiss ranking.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY