Image
handskak, kostymhänder
handskak, kostymhänder Bild: Wikimedia commons

Coor och Locum tecknar nya sjukhusavtal

Bolag Coor tecknar nya avtal med Locum gällande leverans av fastighetsservice till ett flertal sjukhus i södra Stockholm samt Södertälje. De nya avtalen träder i kraft 1 juni 2024 och löper under en maximal kontraktstid om åtta år, inklusive förlängningsoption.
Publicerad den 30 Oktober 2023

Coor kommer att leverera tjänster som tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll inom fastighetsteknik, vilket inkluderar medicinska gaser, reservkraft, hissar samt närliggande tjänster inom fastighetsförvaltning. Uppdraget omfattar ett fastighetsdriftansvar för bland annat Södertälje, Rosenlunds, Maria, Nacka, Dalens och Handens sjukhus. Totalt omfattar avtalen en byggnadsyta på ca 315 000 kvadratmeter sjukhus.

– Dessa upphandlingar hade stort fokus på kvalitet och det känns därför extra bra att Locum väljer Coor som leverantör. Vi har sedan tidigare ansvar för fastighetsleveransen på S:t Görans sjukhusområde samt Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och med de nya sjukhusen växer vi både i storlek och kompetens gällande fastighetsdrift av samhällskritiska objekt, säger Magnus Wikström, vd Coor i Sverige.

– Vi har ett givande och tätt samarbete med Locum på S:t Görans sjukhus och ser fram emot att nu utöka samarbetet till flera sjukhus. Vi har tagit fram ett koncept för lyckad fastighetsdrift till S:t Görans sjukhus som nu kommer fler sjukhus till gagn. Dessutom kommer vi att lära av varandra för att kontinuerligt förbättra våra metoder och öka kundnöjdheten, kommenterar Simon Turtle, kontraktschef Coor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige