Image
Ronald Rico, vd för RED.
Ronald Rico, vd för RED. Bild: RED

Coop tecknar stort hyresavtal i RED:s nya handelsområde

Uthyrning Coop tecknar hyresavtal för en stormarknad på 6 000 kvadratmeter i RED:s nya handelsområde i Piteå.
Publicerad den 16 April 2024

– Vi är övertygade om att deras butik kommer att bli en framgångssaga, vilket ytterligare stärker vår övertygelse om projektets potential, säger Ronald Rico, vd för RED, om etableringen.

– Vi har hittat ett perfekt läge i Piteå där vi ska bygga en ny stormarknad på 6 000 kvadratmeter. Vi har under en längre tid velat satsa ännu mer i Piteå utan att hitta varken rätt tomt eller fastighet, säger Peter Fjällborg, vd för Coop Norrbotten.

Genom ett nära samarbete med Coop Norrbotten tar RED nu ett viktigt steg mot att förverkliga en central hörnsten i sin vision med att utveckla och förädla externa handelsplatser som inte bara är långsiktigt hållbara utan framför allt en källa till att skapa tillgängliga och långsiktiga arbetstillfällen.

Den nya etableringen för Coop Norrbotten beräknas generera omkring 60 - 70 nya arbetstillfällen. Lomtjärns Handelsområde kommer att bli beläget mitt i Piteå i direkt anslutning till E4:an med mycket god tillgänglighet samt synbarhet från motorvägen och oavsett från vilket väderstreck kunderna kommer så är handelsplatsen nära att nå.

Totalt planeras cirka 25 000 kvadratmeter handelsyta på Lomtjärns Handelsområde varav första etappen kommer att rymma cirka 17 000 kvadratmeter. Byggstart sker våren 2025 och etapp 1 av handelsplatsen beräknas vara klar för öppning under hösten 2026. Antalet nya butiker blir totalt mellan sju till tio stycken, ett par restauranger samt trafikservice och summan av de nya arbetstillfällena som skapas beräknas uppgå till runt 300 stycken.
– Vi ser fram emot att inom kort återkomma med fler nyheter om nya hyresgäster, avslutar Ronald Rico.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige