Image

Coop säljer 131 000 kvadratmeter i Århus

Transaktioner Transaktionen är en av de största som någonsin har genomförts i Århus. Köper gör danska Dades.
Publicerad den 19 Juni 2018

Försäljningen omfattar ett 131 300 kvadratmeter stort område i södra Århus. Coop har verkat här i över 100 år, och sedan 1996 har de utvecklat och konverterat fastigheterna i området. Genom investeringarna som har gjorts har kvarteret blivit en modern företags-, campus- och handelsdestination.

Catella var rådgivare till Coop i affären.

– Den lyckade omvandlingen av området som Coop har genomfört har definitivt varit avgörande för den här affären, säger Jesper Bo Hansen, Head of Corporate Finance på Catella.

På grund av transaktionens storlek krävs innan slutförande ett godkännande av danska konsument- och konkurrensverket.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY