Image
Continental/Merlett hyr i Ingared.
Continental/Merlett hyr i Ingared. Bild: Continental/Merlett

Continental/Merlett hyr 3 000 kvadratmeter i Ingared

Uthyrning Den globala koncernen Continental har förvärvat Merlett, som är ett marknadsledande bolag med försäljning av plastslang vilket nu utökas med gummislang av olika slag. Merlett som har haft sin svenska verksamhet förlagd till Gråbo industriområde har efter förvärvet sökt efter större och mer ändamålsenliga lokaler. Lösningen för Merlett blev till slut en nybyggd lokal i Ingared.
Publicerad den 26 April 2022

Närheten till E20 samt att det nya läget ligger nära befintlig lokal är två viktiga faktorer som gjorde att man valde att etablera sig i Ingareds Företagspark. Inflyttning är beräknad under Q1 2023.

– Det känns verkligen roligt att tillsammans med Ingareds Företagspark ha kunnat hjälpa Merlett till en ny lokal i logistikparken, säger Rikard Lindkvist, Head of Industrial & Logistics, Savills Sweden.

– Från Ingareds Företagspark ser vi Continental/Merlett som en fantastiskt bra hyresgäst och ett mer etablerat varumärke är svårt att tänka sig. Genom att Continental/Merlett väljer Ingared så tror vi att det kommer att dra till sig ytterligare intresse för andra bolag att etablera sig i området. Vi ser fram emot ett långvarigt samarbete, säger Roland Bengtsson huvudägare i Ingareds Företagspark.

Ingareds Företagspark utvecklar 20 000 kvadratmeter logistik intill E20 mellan Lerum och Alingsås.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige