Image

Colliers: Polen viktigaste logistiknavet i Europa år 2020

Bolag En rapport från Colliers ser Polen som det snabbast växande logistiknavet i Europa.
Publicerad den 8 Juni 2012
Erik Barnekow. Bild: Simon Hellsten. Bild: Colliers International
Erik Barnekow. Bild: Simon Hellsten.

I rapporten European Industrial & Logistics: A long-term view analyserar Colliers de breda makroekonomiska trenderna som bolaget förväntar sig ska driva förändringen av Europas logistikmarknader under de kommande tio åren. Nyckelfaktorerna är:

• Ekonomisk tillväxt i östra Europa kommer att spela en nyckelroll i påverkandet av ny infrastruktur och nya försörjningskedjor inom Europa.

• Polen i synnerhet, tippas stiga fram som en viktig kraft eftersom man drar nytta av ny infrastruktur, tillverkning och växande konsumentefterfrågan.

• Istanbul är redan integrerad i det Europeiska järnvägsnätverket och den ytterligare 14 336 kilometer spårlängd som är planerad för utveckling under nästa decennium kommer att driva på utökad frakt genom Europas sydöstra gräns.

• Uppkomsten av nya djupvattenhamnar i Turkiet kommer att underlätta ökade omlastningar i östra Medelhavet.

• Hamnarna i norra Adriatiska havet kommer att bli ännu viktigare eftersom de utökar sin containerkapacitet.

• Handeln mellan Europa och Asien kommer att öka markant vilket sätter tryck på befintliga försörjningskedjor och skapar nya.

• Kina och Indien kommer att spela en ökande roll i global handel under det kommande decenniet och därefter.

Erik Barnekow, Chef för Colliers EMEA Industrial & Logistics kommenterar:

- Den globala ekonomiska spelplanen förändras och Asien blir en viktigare handelspartner för Europa relativt USA. Detta medför även förändringar för logistikstrukturen i Europa. Den framtida varuförsörjningen kommer delvis gå andra vägar än idag, vilket underlättas av viktiga infrastruktursatsningar i nyckelländer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY