Image

Colliers: Optimism och inriktning mot sekundära marknader

Transaktioner I EMEA finner investerarna nya möjligheter, särskilt på sekundära marknader med tillgångar som behöver investeringar eller repositionering. Detta trots den senaste tidens politiska turbulens och ekonomiska otrygghet, enligt en rapport från Colliers International.
Publicerad den 13 December 2013

Överlag visar Colliers nya Global Investor Sentiment Report på optimism kring de ekonomiska utsikterna 2014, och det ökade förtroendet gör att många investerare planerar att expandera.

Rapporten visar i korthet:
• Konkurrensen ökar på stabila marknader. Trots god tillgång på kapital har många investerare svårt att hitta bra investeringsmöjligheter, och kapitalet flödar från högriskländer till marknader som anses vara mer säkra.

• Investerare föredrar inhemska investeringar trots globaliseringen av fastighetsmarknaden.

• Investerare i EMEA är mer obenägna att ta risker än investerare i andra regioner.

• Skuldkostnaderna ökar.

• En majoritet av investerarna i EMEA planerar att utöka sina portföljer trots låga ambitioner jämfört med resten av världen.

• Kontorsfastigheter i centrala affärsdistrikt förblir den största tillgångsklassen,
men intresset för bostadsfastigheter ökar hos vissa europeiska investerare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY