Image

Colliers ombildar i Lund

Transaktioner Hemajeca AB har med hjälp av Colliers International genomfört en ombildning i Lund. Fastigheten Lund Paradiset 37 såldes till BRF Handskmakaren för en köpeskilling som motsvarar 18 200 kronor per kvadratmeter.
Publicerad den 12 Oktober 2012
Urban Blücher. Bild: Colliers. Bild: Colliers
Urban Blücher. Bild: Colliers.

Affären gjordes via en bolagsaffär. Colliers var säljombud, Ramberg Advokater företrädde föreningen och Bergman & Eek var juridiskt ombud för säljaren.

- Vi bedömer fortfarande ombildningsaffären som stark och en bra lösning för fastighetsägare att få så bra betalt som möjligt. Det vi märkt är att bankerna ställer allt tuffare krav mot föreningarna vilket vi finner förvånande då själva föreningen måste vara en av de bästa låntagare en bank kan få. Det är framförallt anslutningsgraden som bankerna har åsikter om och över åren har kraven ökat successivt. Nu är det ofta över 70 procent anslutning och ibland kräver de över 80 procent, Urban Blücher, projektledare på Colliers transaktionsavdelning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY