Image
Sven Moller, tv, och Martin Lindgren, Colliers.
Sven Moller, tv, och Martin Lindgren, Colliers. Bild: Colliers

Colliers Nordics anställer internationell kontorsexpert

Bolag Colliers anställer nu Sven Moller som Head of Workplace Advisory, vilket är Colliers första steg i sin nya storsatsning inom Occupier Services. Sven Moller har över ett decennium av erfarenhet av att utveckla och implementera innovativa arbetsplatsstrategier, och kommer att fokusera på att leverera arbetsplatslösningar för kunder över hela Norden.
Publicerad den 3 April 2024
Sven Moller, ny på Colliers Nordics. Bild: Colliers
Sven Moller, ny på Colliers Nordics.

Sven Moller har arbetat inom Colliers i över tio år i Australien, Europa, Mellanöstern och Afrika och har format arbetsmiljöer för kunder som Microsoft, UBS, Miele och många fler. Han flyttar nu från London till Stockholm för att jobba på Coiers Nordics.

– Med Svens omfattande erfarenhet och expertis inom området, tillsammans med vårt globala och lokala samarbete, är vi fast beslutna att driva våra kunders framgång genom strategiska partnerskap och fortsatt rekrytering av experter inom området, säger Martin Lindgren, Head of Occupier Services Colliers Nordics & Partner.

Innan pandemin dominerades kontoren av traditionella arbetsplatser, men ökningen av distansarbete har krävt en omprövning av arbetsplatsen, vilket har lett till stora förändringar av plats, byggnad, design, teknik eller beteendemässiga behov. Organisationer prioriterar nu flexibla och samarbetsinriktade miljöer, med fokus på hållbarhet, teknikintegration och anpassningsbarhet.

– Vi tror starkt på att en arbetsplats ska vara en magnet, inte ett krav. Hybridarbete är här för att stanna och data tyder på att flexibla och hybrida arbetsmodeller är de mest framgångsrika när det gäller att attrahera och behålla talang. Att hitta och hantera organisationens optimala balans mellan arbete på kontor och distans är nyckeln till en lyckad arbetsplats. För att säkerställa att ditt kontor har rätt mix av dessa, vilket innebär rätt typ av utrymmen för att stödja din arbetsstyrka, blir det allt viktigare att omdefiniera kontorets syfte samt vilka specifika aktiviteter och funktioner din organisation behöver, kommenterar Sven Moller.

Arbetstagare står inför utmaningen att hantera varierande beläggningsnivåer, med måndagar och fredagar som vanligtvis har lägre aktivitet, samt att navigera genom dessa utmaningar och hitta den optimala balansen mellan distans- och kontorsbaserade arbetsmodeller.

– I takt med att kontorslandskapet fortsätter att utvecklas är det avgörande för organisationer att utvärdera och omdefiniera syftet med arbetsplatsen. Genom att omfamna flexibla och hybrida arbetsmodeller och omarbeta kontorsutrymmen för att bättre stödja specifika arbetsaktiviteter kan företag skapa engagerande miljöer som attraherar och behåller talang, säger Sven Moller.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 60-tal experter och genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Debt Advisory, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till att våra kunder får p...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige