Image

Collector blir Collector Bank

Bolag Collector Credit AB har av Finansinspektionen fått tillstånd att driva bankrörelse och ändrar samtidigt namn till Collector Bank. Tillståndet förbättrar Collectors möjligheter att stärka sin position på marknaden.
Publicerad den 25 Maj 2015

Collector är en nischad aktör inom bank- och finansmarknaden som erbjuder finansieringstjänster och betallösningar för privat- och företagskunder. Bolaget har haft en obruten resultat- och tillväxtkurva sedan 1999 och har sedan 2005 haft en årlig tillväxttakt om drygt 30 procent och en resultattillväxt om drygt 42 procent.

Beviljandet av banktillstånd innebär att Collector ytterligare förbättrar möjligheten att stärka sin position vilket kommer att bidra till en fortsatt god lönsamhet.

- Vi är oerhört glada och stolta över att få bekräftat att Collector kvalificerar sig för att bedriva bankrörelse. Banktillståndet är en viktig kvalitetsstämpel för oss som en ansvarsfull aktör på bank- och finansmarknaden, säger Collectors CEO Stefan Alexandersson.

I samband med banktillståndet ändrar Collector Credit AB namn till Collector Bank AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige