Image

Codesign skapar hemtrevligt kontor åt Mediacom

Bygg/Arkitektur Codesign vann, i konkurrens med sex andra byråer, uppdraget att uppdatera mediebyrån Mediacoms kontor, beläget i en stor och fin gammal våning på Birger Jarlsgatan i Stockholm. Genom att återanvända en del och blanda in nytt skapas ett helt nytt sammanhang som speglar bolagets värderingar – People First Better Results.
Publicerad den 4 November 2014

På Mediacoms kontor möts personal, kunder och samarbetspartners. I inredningskonceptet var det därför naturligt att sätta människorna i centrum. Tanken var att skapa en varm och välkomnande känsla – lite som att komma hem till Mediacom.

De stora samlingsytorna och mötesrummen prioriterades.

Istället för att mötas av en traditionell receptionsdisk tas man som besökare emot av en floor manager som hälsar välkommen in i Vardagsrummet, en stor yta som är öppen hela vägen från entrén till bistron med kök och matsal.

Rullgardiner fungerar som rumsavgränsare. Väggarna är klädda med metallnät framtagna av Codesign där man kan hämta en tidskrift medan man väntar och där växter hängts upp för att dölja nödvändiga installationskanaler. Man har skapat en levande miljö där det är lätt att förändra genom att byta ut eller flytta delar av inredningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige