Image

Cityhold köper i Hamburg

Transaktioner Cityhold köper Atlantic Haus i Hamburg av en fond förvaltad av UBS.
Publicerad den 28 Augusti 2014
Berith Kübler, Cityhold. Bild: Cityhold
Berith Kübler, Cityhold.

Cityhold köper Atlantic Haus i Hamburg av en fond förvaltad av UBS.

Atlantic Haus omfattar 32 000 kvadratmeter kontorsyta och är i princip fullt uthyrd. Den 88 meter höga byggnaden är en av Hamburgs högsta.

I och med förvärvet har Cityhold ett fastighetsvärde i Tyskland på cirka 200 miljoner euro, motsvarande drygt 1,8 miljarder kronor.

- Med Europas största ekonomi, och framför allt en stabil fastighetsmarknad, spelar Tyskland en nyckelroll för Cityholds fastighetsinvesteringsstrategi. Cityhold planerar att fortsätta expandera i Tyskland, och har utökat sin geografiska målarea, som nu inkludera Tysklands fem största städer, säger Cityholds Berith Kübler.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige